Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Baka Inu Saarlooswolfhonden

Voor een gezonde Saarloos met een goed karakter

Na een lange tijd..,

(24 februari 2020)

Tja.., de fok activiteiten lagen een lange tijd stil. Ons kleine meisje Nash was nog veel te jong en moet nog voor de eerste keer loops worden. Lola is echt te oud en Bleys is gecastreerd.

Maar dan hadden we nog altijd Bliss.

Vier jaar geleden, toen karma verhuisde naar Engeland, leerde is Richard en Donna van kennel Accalia kennen. Zij fokken naast Saarloosjes ook Northern Inuits. Toen Tala haar eerste nestje kreeg, sprong ik in het diepe en kocht daar een teefje van met het oog op de toekomst. Ik wilde een mogelijkheid om haar aan te laten keuren voor de uitcross. Uiteraard wist ik dat er ook een kans was dat ze niet door de aankeuring heen zou komen. Dat is het risico wat ik bereid was te nemen.

Drie jaar later was Bliss moeiteloos door al haar gezondheidsonderzoeken heen gewandelt. Alles was prima in orde. Ze mocht verschijnen op de aankeuringsdag.

Zelf deed ik voor dit moment een stap uit de selectiecommissie. Mijn eigen hond keuren is niet heel objectief zeg maar.

Gelukkig was de rest van de selectiecommissie positief gestemd en mag ik in dit voorjaar een outcross nestje fokken met Bliss en Eddy! 

Zo heb je niets en dan ineens..,

(16 juni 2018)

Het is een lange tijd stil geweest rond ons kennel en dus ook op de website. Simpelweg omdat er veel is gebeurd.

Maar deze lente was het dan zover. Twee loopse dames. We konden weer aan de slag. Ook onze Hessel was gevraagd voor een dekking. En natuurlijk moest dat allemaal weer in dezelfde week gebeuren.

Gelukkig zette iedereen alle zeilen bij en hadden we aan het eind van de rit drie geslaagde dekkingen. Daarna was het afwachten. Een dekking hoeft niet te leiden tot dracht en dat maakt het superspannend. Zeker met de huidige problematiek rond de vruchtbaarheid bij de Saarloos en opgedane ervaringen uit het verleden, had ik blij geweest met elk nest. Tot onze grote verbazing waren alledrie de dames toch echt drachtig. Heerlijk.

Wij verwachten dus deze week twee nestjes:

Ylva en Loki

(Baka Inu Allons ' Ylva met Baka Inu Laufreyas Sonr Loki)

Beide HD-A en Ylva vrij op ED

Ylva is vrij van DM en dwerggroei

Loki is vrij van DM en drager van dwerggroei

Ogen van beide ouderdieren vrijgegeven (ECVO)

Tluczka en Timber

(Baka Inu Rachatluk Tluczka met Baka Inu Tickle & Tumble Timber

Beide HD-A en Timber vrij op ED

Tluczka en Timber zijn vrij van DM en dwerggroei

Ogen van beide ouderdieren vrijgegeven (ECVO)

Ook Kangee van Madeleine is dus drachtig. Haar gegevens zijn terug te vinden op de site van de AVLS onder dekkingen en pups.

Er komt weer een webcam bij het nest van Ylva dus die pupsels kunnen straks gevolgd worden ;).

Later meer!

Oeps! 

Niet verwacht, toch gekomen.

(1 juni 2017)

Niet lang gelden belde het baasje van Chen mij op. Chen komt uit ons eerste nestje en is een dochter van Caine en Sumsi. Vorig jaar was er een jonge Saarloos reu bij Chen komen wonen, en je raadt het al.., een ongeluk zit in een klein hoekje. Toen het Baasje me belde, was Chen al best ver in de dracht.

Alhoewel Chen uit gekeurde lijnen komt en haar broers en zussen allemaal HD en oogziekten vrij zijn, is Chen zelf alleen getest op de ogen en vrijgegeven. De vaderhond had geen testen ondergaan.

En toch komen de pups. Ik bood mijn hulp aan. We zullen het beste ervan moeten maken.

De pupjes kwamen ter wereld op bevrijdingsdag: 5 stuks, allen wolfsgrauw, twee dames en drie heren. Inmiddels zijn de testen voor DM en Dwerggroei de deur uit en worden de afspraken voor de HD en oogtesten gemaakt.

De pups worden morgen 4 weken en we zijn nog op zoek naar nieuwe baasjes! 

Alle reutjes zijn nog beschikbaar

Deze dame zoekt nog een huisje

Deze dame is al vergeven

Lakota, de vader van de pups.

Stamboomnaam:

Lympos de Daim Pre

Chen, de moeder van de pups.

Stamboomnaam:

Baka Inu Celebrating Chen

Pupjes!

Soms lopen de zaken net even anders..,

(3 oktober 2016)

Typisch onze Namnam, loops worden wanneer het helemaal niet uitkomt. Snel snel alles regelen. Nathalie met haar hoogzwangere buik en ik met een overvolle agenda.

Je moet er wat voor over hebben. Snel een spiegelafspraak, progesteron testen, vagoscopie.., en helaas ook een andere reu. Ayzo is een topper, maar als de dood voor de oogarts. Zijn spiegelsessie was erg traumatiserend en hij laat zich niet meer spiegelen. Hij is niet de enige Saarloos, Django is net zo. Ik wil Ayzo zeker nog eens gebruiken en ga daarom kijken wat we voor hem kunnen doen, maar zo op het laatste moment moest ik dus uitwijken. Gelukkig was daar Viggo.En konden we ook bij Viggo terecht.

Dr. de Gier gaf ons de verlossende progesteron waarde en we reden naar Julianadorp. Prachtig dicht bij de zee. Je rook de zilte lucht. Heerlijk. We werden heel gastvrij ontvangen door Ingeborg en Robbert en gelukkig had Viggo al snel door hoe het klusje geklaard diende te worden. De eerste dekking was een feit. Ook de dag erna was er een koppeling. Dekking geslaagd.

Nu maar afwachten of Nam drachtig is. Altijd weer spannend. Namnam heeft namelijk een geschiedenis van leegblijven en kon ons prima voor de gek houden. Op 21 oktober gaan we terug naar de fertiliteitskliniek van universiteit Utrecht en hopen we op een drachtbevestiging. Als ze drachtig blijkt verwachten we de pups rond 24 november 2016.

Dit is Viggo (Kenai Kadin v.d. Kilstroom)

Klein van stuk, groots in karakter, licht terughoudend en heel zacht.

We zijn blij dat de dekking geslaagd is en hopen op een mooi nest.

Plannen

(26 mei 2016)

Het is even afwachten wat de dames doen, maar dit jaar willen we graag nog eens proberen om met Namtar een nestje te fokken. Ayzo is hopelijk dan de gelukkige papa. De planning wordt wat ingewikkeld aangezien het bazinnetje van Namnam (Nathalie) zelf ook een "pupje" verwacht.

Daarnaast komt onze Poolse dame Tluzcka naar Nederland voor een dekking met Lazlo. We verwachten haar loopsheid in het najaar 2016.

Bleys is voor de laatste keer papa geworden in België!

(26 mei 2016)

Ik heb een tijdje de site niet bij gewerkt en in de tussentijd is er veel gebeurd.

Bleys en Byorka hebben pupjes gehad. Heel grappig want het nest in Tjechie en dit nest hadden precies dezelfde samenstelling! Twee bosbruine teefjes, twee wolfsgrauwe teefjes en 1 wolfsgrauwe reu.

Loki is ook weer een zoon rijker. Djeddha en Loki hebben 1 mooie grote wolfsgrauwe reu samen.

Bleys is inmiddels gecastreerd. Hij heeft drie nesten verwekt en aangezien zijn volle broers ook als dekreu worden gebruikt is meer ook niet nodig. Daarnaast werd hij erg onrustig van de loopse dames in de buurt.

Helaas is ook gebleken dat hij een drager is van partiële epilepsie. Nog een reden om hem uit te sluiten van de fok.

Bleys wordt weer papa.., in Tjechië!

(26 februari 2015)

Ruim drie weken geleden hadden wij bezoek uit Tjechië! Speciaal voor een dekking hadden Jan en Lucie 10 uur gereden. Gelukkig vonden Zaska en Bleys elkaar heel erg leuk en liet een dekking niet lang op zich wachten.

Ondertussen is er een echo geweest en is de dracht van Zaska bevestigd. Er zijn minimaal 7 pupjes waargenomen. Nu maar afwachten. Spannend.

Kennel Kalimero Bohemica is aangesloten bij de AVLS en beide ouderdieren zijn getest en vrij van HD, oogafwijkingen, Dwerggroei en Degeneratieve Myelenopathie.

De pupjes worden verwacht rond 3 april. Uiteraard komen er mooie plaatjes op onze site!

Zaska (hier links) is voluit Zohey Zaska Zenit Bastaja.

Remy heeft een huisje!

Ons kleine mannetje is onder de pannen bij Ryanne. Zij is zielsgelukkig met haar pupje. Remy gaat nu alleen wel door het leven als Fabel. Even wennen voor ons maar het is een mooie unieke naam.

Gelukkig komt Fabel geregeld langs en mogen we nog uitgebreid van hem genieten.

Ons lieve mannetje Remy

Wij zoeken nog een geschikt huisje voor onze kleine puppeman Remy. Hij wordt a.s. maandag (02-02-2015) 8 weken oud.

Er zijn wel belangstellenden geweest, maar deze waren achteraf niet op zoek naar de Saarloos als ras. Remy is een zelfstandige en ondernemende pup die liever op onderzoek uitgaat dan opgetild wordt om te knuffelen. Een echte Saarloos.

Remy is een zoon van Namtar en Remy sr. (zie hieronder)

Namnam nieuws.

Onze kleine Namtar is gister (8 december) bevallen van 4 pupsels! Het was een vlugge en probleemloze bevalling en nam ook maar 3 uur in beslag.

Haar puppekindjes zijn dan ook geen zwaargewichten, maar ze groeien wel bij.

Namnam kan soms niet geloven dat de mamnam is en kijkt vol verbazing naar haar kroost. Ze is wel een uitstekende mama. Ze poets ze naar hartelust en zus Lola mag niet te dicht in de buurt komen. Over dierenarts Peter had ze ook gemengde gevoelens toen hij de pupjes kwam bekijken.

Het nestje is mooi gelijk verdeeld: twee dames en twee heren. De pupjes zijn allemaal wolfsgrauw. De stamboomnamen heeft Nathalie ook al bedacht en ik ga er uiteraard weer wat moois van maken.

De dames krijgen Karma en Pixie mee en de heren Remy en Hank.

Foto's volgen snel!

Namtar is Drachtig en Loki is vader!!!!

(14 november 2014)

Ons geluk kan niet op!

Yvonne meldde me dat Loki vader is geworden van wel 9 (!) pupjes. Deze puppengelukjes liggen in Duitsland (kennel Chumani's).

Ook Gaia van Jacqueline (kennel Van Gaia's Wolvenhol) heeft pupjes geworpen. Zes lekkere dikke pluisjes. Ze zijn nu alweer twee weken! Gaat hard. Ook bij Conny liggen er pupjes, van Suian. 5 stuks, zowel bosbruin als wolfsgrauw (kennel van het Callandshof).

Daarnaast verwacht Lica van Marianne en Johan (kennel Van de Zevenhuise Plas) ook pupjes!

En alsof dat niet voldoende goed nieuws was voor kregen we gister ook te horen dat Namnam drachtig is! Ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Nam is namelijk al twee maal eerder gedekt en leeggebleven. Maar dit keer is het dan toch echt raak! En op de valreep, want madam is al 5. Onze echo dierenarts is niet zo goed in tellen. Hij heeft er 5 gezien, maar dat zegt uiteraard nog niets. Onze Namtut kennende zal ze ons verrassen met het aantal. Ze is uitgerekend in de tweede week van december. Dat worden de meest schattige kerstkaarten dit jaar! Uiteraard gaan we ons best doen om de live cam weer op te starten!

De vader van de verwachte pupsels is Remy (Zohey Zeger Zenit Bastaja). Beide ouders hebben een HD-A score en zijn recentelijk vrijgegeven van alle erfelijke oogafwijkingen. Beide ouders zijn vrij van DM. Remy is vrij van het dwerggroeigen en Namtar is draagster van het gen.

Hieronder een mooi plaatje van Remy:

Loki heeft gedekt!

(8 september 2014)

Onze Loki heeft zijn kunsten in het buitenland mogen vertonen. Voor meer info kun je terecht op de site van de fokster. (www.chumanis-saarlooswolfhunde.de/wurfplanung/)

Volgens de baasjes van Loki was de koffie nog niet geserveerd of Loki had zijn werk al gedaan. Nu maar duimen dat er pupjes komen.

De namen zijn de deur uit!

(6 september 2014)

Geheel volgens de traditie van Baka Inu zijn de namen opgesteld uit de roepnaam en de nodige alliteratie/rijm.

Het is weer een dolle boel geworden:

De dames:

Luna: Baka Inu Lycans of Lunar Litany (Wolven van de Wet der Maan)

Ylva: Baka Inu Allons-Ylva (Uit doctor Who, de tiende dokter)

De grijze vent:

Logan: Baka Inu Linke Loetjes Logan (naar mama Lumen oftewel Loetje)

De rode mannen:

Timber: Baka Inu Tickle and Tumble Timber (gewoon omdat het kan)

Amon: Baka Inu Amons Amnesty Among Friends ( naar de Keltische God der Gratie)

Eddy: Baka Inu Ed the Red Legend (naar die geweldige en schattige rooie Ed Sheeran)

Pril leven is fragiel.

(28 augustus2014)

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van 1 van onze wolfsgrauwe puppenmannen vannacht.Hij dronk niet meer en werd zwakker. Na wat bijvoeding wilde hij weer bij Lumen drinken maar het heeft allemaal niet meer mogen baten. Afgelopen nacht, tussen 3 en 4, is hij gestorven. We weten allemaal dat pril leven fragiel is, zeker met een groot nest, maar het blijft zwaar. 

Vooral voor Jan, die vannacht heeft gewaakt en al zijn energie in het nest stopt. Helaas volgde de dag erop het tweede grijze mannetje.Beiden groeiden niet ondanks dat ze wel leken te drinken. de dierenarts heeft niets aan de puppen kunnen vinden. De laatste drie pups uit het nest hebben het niet mogen halen.

We hopen dat de overige zes puppen uitgroeien tot sterke, gezonde honden.

Ze zijn er hoor! De pupjes van Lazlo en Lumen!

Gisteren, 25 augustus 2014, heeft lumen het leven geschonken aan maar liefst 8 puppekopjes!

Op de echo hadden de dierenarts en wij er 6 geteld dus dit was een enorme verrassing!

Het feest begon zondagochtend al. Lumens temperatuur was in de nacht een graad gedaald en de spanning steeg bij ons. In de middag werd ze onrustig, at niet en hijgde veel Ondertussen was J-P druk met het opzetten van de webcam voor de livestream. Een geweldig idee, want zo kunnen de nieuwe eigenaren en vrienden het gespuis op de voet volgen. De middag werd avond en Lumen was af en aan onrustig. We hebben de hele nacht met haar opgezeten, maar Lumen haar vruchtwater brak pas rond 5 uur. Het eerste pupje kwam om iets over half zes. verbazingwekkend genoeg hadden we al volgers op de livestream, de berichtjes op What's App stroomden binnen toen ook het tweede pupje volgde.

De worp verliep volgens het boekje. Tot onze (blijde) verbazing kwamen er ook bosbruine pups. Pap Lazlo is dan wel bosbruin, maar we hadden niet verwacht dat Lumen die kleur zou dragen aangezien ze vrij donker is van pigment.

Na het achtste pupje was Lumen klaar, maar ik was er niet van overtuigd dat ze ook echt leeg was. Gelukkig kwam Peter net langs na het visite rijden en kon hij Loet mooi een injectie geven om de weeën op te wekken.

Helaas had ik gelijk en kwam er nog een pupje te voorschijn. Er zat geen leven in dit kleine bosbruine meisje, en ondanks het wrijven en de respirot bleef dat ook zo.

Om haar een mooi einde te geven hebben wij haar gedoneerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht in het kader van het huisdiercodicil. Zo redt zij wellicht het leven van een proefdier.

Loet maakt het nu (dinsdag) goed en haar pups doen het ook prima. Stevig en levendig! Heerlijk spul.

De eindstand is:

Twee wolfsgrauwe dames, allebei al vergeven.

Drie wolfsgrauwe heren: vergeven

Drie bosbruine reuen: alledrie vergeven..

Twee bosbruine kanjers aan de Lumonade.

(22 juli 2014)

Spannende tijden voor kennel Baka Inu!

Na het goede nieuws dat Hara drachtig is van minimaal twee pups (zie onder), was het de beurt aan Lumen voor een echo. De dierenarts heeft op de echo zes vruchten gezien. Wij zijn uiteraard heel blij met dit resusltaat al wisten we stiekum al dat ze drachtig was. Arme Loet was al steeds misselijk en sloom en wilde alleen maar knuffelen de hele dag door. Nu maar hopen dat alle zes de pupjes ook gezond en wel geboren worden. Of misschien wel meer. Je weet maar nooit.

Lumen is uitgerekend in het weekend van 23 en 24 augustus, maar de natuur laat zich niet zo strikt plannen. We zullen zien. Heel spannend allemaal, voor ons en ook voor de nieuwe eigenaren!

'Onze" Hara:
Voorzitter Reinier van Wattum meldde de algemene ledenvergadering van de AVLS op zondag 25 mei dat op voorstel van de selectiecommissie de teef Baka Inu Halleluja Heavenly Hara voor de eerste outcross van de Saarloos Wolfhond door het bestuur is uitgekozen. Hara zal worden gedekt door de Zwitserse herderreu Beloved White Adventure Zayas. Beide dieren voldoen aan alle eisen die in het plan van aanpak worden gesteld. Zij hebben alle gezondheidstesten ondergaan en zijn vrij van alle bekende erfelijke aandoeningen. De outcross is aan de Raad van Beheer gemeld. Hara is kortgeleden loops geworden. We wachten nu met spanning af of de natuur ook wil meewerken.

Uit rapport van het AVLS bestuur aan de RvB:

De reu: Beloved White Adventure Zayas, NHSB Bijl. G-0-2568657, geboortedatum 19-07-2005

Gezondheidsuitslagen: HD-A, ED vrij, MDR1 +/+, BAER beiderzijds horend, DM vrij, Dwerggen vrij, ECVO uitslag, op alle punten vrij 16-04-2014, DNA profiel opgeslagen, 65,5 cm schofthoogte, goedgekeurd voor fokdoeleinden.

Deze al wat oudere reu past qua bouw en uiterlijk goed. Hij heeft 4 nesten voortgebracht waaruit voor zover bekend geen problemen. De nakomelingen uit zijn eerste nest zijn nu 7 jaar.

De teef: Baka Inu Halleluja Heavenly Hara, NHSB 2831261, geboortedatum 11-03-2011

Gezondheidsuitslagen: HD-A, DM vrij, Dwerggen vrij, ECVO uitslag: op alle punten vrij 29-09-2013. Hara is een zeer rastypische Saarlooswolfhondteef van 3 jaar.

Inmiddels is Hara drachtig gebleken en wachten we met spanning af op de worp!

Voor meer informatie over de outcross bij de Saarloos Wolfhond kunt U een mailtje sturen naar het bestuur van de AVLS via de website: www.avls.nl.

Op foto hier aan de linkerkant is duidelijk te zien dat Hara drachtig is van drie pupjes!

De pups zijn geboren!

In de vroege ochtend van 15 augustus schonk Hara het leven aan drie gezonde en sterke pups.

De bevalling was zwaar.

Moeder en pups maken het goed.

Het nestje bestaat uit twee reutjes en een teefje.

Eerdere nestjes:

Op 4 juli 2013 schonk Lumen het leven aan twee wolfsgrauwe zoontjes.

Beide pupsels hebben ook al een eigenaar.

vader: Baka Inu the Amazing Grace of Bleys, Roepnaam: Bleys, NHSB 2831257: Geboren: 11-03-2011 Kleur: Bosbruin, HD: A, PRA: vrij (2 mei 2013) Cataract: vrij (2 mei 2013) Dwerggen: vrij. DM: vrij

moeder: Fantamagoria di Canelupi, Roepnaam: Lumen, NHSB 2705724, Geboren: 08-05-2008 Kleur: Wolfsgrauw, HD: A, PRA: vrij (4 april 2013) Cataract: vrij (4 april 2013) Dwerggen: vrij. DM: vrij.

Moeder en pups maken het goed.

De pups krijgen in de stamboomnaam de roepnaam en de naam een opa mee.

Baka Inu Caines adorable Artan

Baka Inu Izkander kindhearted Kay

Aankomende fokplannen 

In juni 2014 verwachten we de loopsheid van Lumen . Als alles goed verloopt hebben we dan een nestje in augustus 2014.

De gegevens van de ouderdieren:

Fantamagoria di Canelupi (Lumen)

HD-A

Hypofysaire Dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: vrij (juni 2014)

Leroux Kadin v. d. Kilstroom (Lazlo)

HD-A

Hypofysaire Dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: vrij (juni 2014)

Uiteraard willen we ook met Namtar weer een dekking proberen. Zij zal in augustus naar verwachting loops worden en we willen graag nog een keer naar Igor om een dekking te proberen. Namtar is al eens door Igor gedekt dus de liefde is er. Helaas bleef zij na die dekking leeg.

Ook haar halfzusje Lola staat op de planning voor een nestje. Ze is alleen nog niet loops geweest en we wachten daarom rustig af. Voor haar is nog geen reu gekozen omdat we niet zeker weten wanneer ze er klaar voor is.

Bleys is gevraagd voor een dekking in Tjechie.