Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Baka Inu Saarlooswolfhonden

Voor een gezonde Saarloos met een goed karakter

Zware jaren

Ook al weet je dat je maatje niet het eeuwige leven heeft, het verlies is er niet minder om als ze je dan verlaten gaan.

Caine heeft een mooie leeftijd bereikt. 14,5 jaar. Langzaam takelde hij af en nam onze mantelzorg toe. Met heel veel liefde hebben we hem op de poot gehouden en toen dat niet meer ging kwam er een bolderwagen zodat hij nog meekon met de roedel.

Maar er kwam alsnog die dag, de dag dat hij ons liet weten dat het echt niet meer ging. De dag van het afscheid. 28 februari 2017 En dat was zwaar. Mijn eerste hond, mijn grote vriend, mijn leermeester.

Het einde van een tijdperk. Niet alleen voor mij, wat bleek uit de talloze kaartjes en bossen bloemen van vrienden, kennissen en patiënten waarmee hij had gewerkt. Mijn oude beer was niet meer. Maar hij had zijn leven geleefd, vol overgave tot aan het bittere eind.

Een jaar later ging het mis met het liefste hondje op de hele wereld. Ze dronk erg veel en uit een bloedonderzoek kwam een zwaar verhoogd calcium naar boven. Dat betekende dat er ergens een kankergezwel zat in haar lymfoïde organen. Het kostte ons 9 zware weken om er achter te komen waar de tumor zat. Maar het goede nieuws was dat het om een thymoom ging en de prognose was na extractie, dat ze makkelijk nog twee jaar mee kon. Ze was al 12,5 en je begrijpt dat we ons geluk niet op konden. Helaas dacht het lot er anders over. Sumsi herstelde voorspoedig van de zware operatie maar de CT vooraf bracht een ander probleem aan het licht. Er was een darmlus van de dunne darm die er ontstoken uit zag. Ze moest eerst herstellen van de operatie voordat we dat konden aanpakken. We waren net twee weken in de behandeling van de darm toen het noodlot toesloeg. In een halve dag tijd stortte ons meisje in en was ze niet meer te redden. Het stukje darm was gescheurd, een scenario wat niemand, ook de specialisten niet, hadden kunnen voorspellen. Met Sumsi stierf er een deel van mij. Ze heeft ons 8 maart 2018 verlaten en ik ben er nog steeds kapot van.

Regenboogbrug.

Helaas hebben we in een korte tijd afscheid moeten nemen van een aantal van onze kanjers.

Ongelooflijk geschokt was ik met de dood van Indie. Ze was nog geen twee jaar. Zij had een foutieve diagnose gekregen en was onterecht gecastreerd. Zij bleek Addisons disease te hebben. Helaas was ze al zo verzwakt dat ze het niet overleefd heeft. Op dezelfde avond kreeg ik het afgrijselijke nieuws dat onze knuffelbeer Kay, zoon van Loet en Bleys, in een epileptische aanval was blijven hangen. Hij was pas 3 jaar oud.

Het zeer verdrietige nieuws bereikte mij van de plotselinge dood van Logan, uit het laatste nest van Lumen. Hij was verhuist naar Italië naar een geweldig gezin. Helaas werd Logan ziek, heel ziek. Hij had een bacteriële infectie opgelopen die zich had verspreid over zijn hele lichaam (een sepsis of bloedvergiftiging). Hij was al een ruime tijd onder behandeling maar helaas was zijn hart te zwaar aangetast.We zijn er kapot van, Logan was nog geen twee jaar.

Breanna, Ziggy en Sundance.., twee zussen en een broer. Jullie waren de eerste nakomelingen van Caine, mijn trots. Alledrie kregen jullie kort na elkaar de diagnose osteosarcoom (botkanker) en alles ging daarna zo snel. Jullie mochten de 10 jaar net niet halen.... Broer Kay verliet ons op 10,5 jarige leeftijd. Ook hij leed aan een agressieve kanker.

Fitz, ons deeltijd rakkertje, kreeg lymfeklierkanker en na de diagnose heeft het niet lang meer mogen duren. Hij is 11 jaar geworden.

Duende, het broertje van mijn Caine, kreeg onverwacht een flinke longontsteking en behandeling mocht niet meer baten. Ook hij is met 10 jaar over de regenboogbrug vertrokken.

Daarnaast heeft Caine twee zonen verloren aan de sluipmoordenaar genaamd Leishmania. Beiden veel te jong van ons weggenomen. Boeli was pas 6 en lieve knuffel Myst pas vijf.........

Het doet enorm zeer.

Onze Dames

Hieronder een beschrijving van de dames die beschikbaar zijn gesteld voor de fok.

Takara

Gaea Kalimero Bohemica

geboren: mei 2015

HD/ED test in 2017

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen test in 2017/2018

Ylva

Baka Inu Allons - Ylva

geboren: 25 augustus 2014

HD/ED test: HD-A en ED vrij

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: vrij 2018

Sumsi (met pensioen)

Onisumsi ocarina bastaja

geboren; 20 oktober 2005

HD-A

Hypofysaire dwerggroei: draagster

DM: draagster

Erfelijke oogaandoeningen: vrij (sept. 2013)

 Tluczka

Baka Inu Rachatluk Tluczka

geboren: 11 maart 2011

HD-A

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: vrij 

Onze Heren

Hieronder een beschrijving van onze heren die beschikbaar staan als dekreu.

Timber

Baka Inu Tickle and Tumble Timber

geboren: 25 augustus 2014

HD/ED test: HD-A en ED vrij

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: vrij 2018

Eddy

Baka Inu the legend of Ed the Red

geboren: 25 augustus 2014

HD/ED test in augustus 2016

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke oogaandoeningen: test in oktober 2016

Loki

Baka Inu Laufreyas sonr Loki

geboren: 11 maart 2011

HD-A

Hypofysaire dwerggroei: vrij

DM: vrij

Erfelijke Oogaandoeningen: vrij (nov. 2013)