Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Baka Inu Saarlooswolfhonden

Voor een gezonde Saarloos met een goed karakter

Over ons

Kennel Baka Inu staat op naam van Esther van Rijnstra en is geregistreerd onder nummer 265495 bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Daarnaast is kennel Baka Inu nauw verbonden aan de Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (www.avls.nl).

Kennel Baka Inu is gelocaliseerd in het noorden van Utrecht, in hartje Zuilen.

Alle puppen groeien op in huiselijke kring en worden optimaal gesocialiseerd met andere honden, huisdieren en kinderen.

Kennel di Canelupi is gelegen in het centrum van Utrecht en staat geregistreerd onder Charles Corneille. Deze kennels werken al meer dan 15 jaar samen.

De geschiedenis van kennel Baka Inu

Caine, zo heette hij, de hond die mijn leven veranderde. Twee jaar had ik op hem gewacht. Mijn kameraad, mijn broeder, mijn leermeester. Al mijn leven lang was ik omringd door honden, maar voorbereid op de impact die een Saarloos op mijn leven zou hebben was ik niet. Nog nooit had een hond zo'n hechte band met mij en tegelijkertijd moest ik hard werken voor een beetje aandacht. Nu inmiddels bijna elf jaar verder zijn wij onafscheidelijk en heeft hij bij mij de diepe liefde voor het ras doen ontwaken.

Door Caine kwam ik in aanraking met de hele wereld om de Saarlooswolfhond heen. Een complexe wereld met veel meningen, ideeën en helaas een pijnlijke tweesplitsing. Ook kregen we te maken met de fokkerij. We stelden Caine beschikbaar voor de fok en lieten hem testen op HD en erfelijke oogaandoeningen. De gentesten kwamen pas later. Tegen de tijd dat Caine zijn eerste nakomelingen werden geboren, hadden wij ook een tweede Saarloos aangeschaft. Een lief klein meisje om in de toekomst ook mee te fokken. Sumsi kwam bij ons in huis en ontpopte zich tot de liefste knuffelhond van de hele wereld. Ik vroeg een kennelnaam aan en liet Sumsi testen. Sumsi kreeg haar eerste nestje toen ze drie-en-half jaar was. Kennel Baka Inu (gekke hond,wat een Saarloos ook eigenlijk is) was een feit. Zeven lieve pupjes vonden zeven lieve baasjes. Met al deze geweldige mensen heb ik nog steeds heel goed contact en de pupjes zijn nu mooie volwassen stabiele Saarlooswolfhonden. Uit dit eerste nest heb ik vier mensen bereid gevonden om ook te fokken.

Sumsi haar tweede nestje kwam toen ze zes jaar was. Op de echo had de dierenarts vier pupjes gezien..., maar het werden er acht! Ook deze heerlijke puppenkopjes vonden allemaal een warm huis. De grootste bolleboos kon ik niet loslaten. Die mocht bij mama en pleegpapa Caine blijven wonen. Onze derde Saarloos, rooie Bleys.

Ook uit dit nest worden er gelukkig weer honden klaargemaakt voor de fok. Het geweldige karakter van Sumsi en Caine (die de vader is van het eerste nest) blijven op die manier gewaarborgd.

De mensen die graag willen fokken met mijn puppen doen dat via mijn kennelnaam en onder mijn toezicht. Hier verdien ik niets aan. Ook bepaal ik niet wat ze met hun hond moeten doen. Zij blijven de eigenaar. Ik faciliteer de gezondheidsonderzoeken en sta ze bij in de combinatiekeuze, dekking en puppenzorg. Daarnaast doe ik de administratie en berichtgeving naar de Raad van Beheer en de AVLS.

Het is belangrijk voor de toekomst van de Saarlooswolfhond dat er wordt gefokt en dat er nauwkeurig wordt getest en DNA wordt opgeslagen. 

Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden

Op 6 december 2006 werd de Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden opgericht. De AVLS ging op 1 januari 2007 voortvarend van start. Er bleek een enorme behoefte te bestaan aan een rasvereniging voor Saarlooswolfhonden die de gezondheidsproblemen wil benoemen en met een gericht fokbeleid wil aanpakken.

De AVLS wil samen met specialisten en wetenschappers het ras voor de toekomst behouden. De vereniging staat open voor iedereen en (vanzelfsprekend) zijn discussies mogelijk. In korte tijd stroomden fokkers, eigenaren en liefhebbers van de Saarloos Wolfhond toe. In 2010 werd de AVLS door de Raad van Beheer erkend als officiële vertegenwoordiger van het ras!

Ons fokbeleid

Het fokbeleid van de AVLS is erop gericht de genenpool van het ras te verbreden. Dat willen onze fokkers bereiken door te fokken met honden die zo min mogelijk aan elkaar zijn verwant. Variatie in rastype vinden we veel belangrijker dan het fokken op homogeniteit (gelijkvormigheid). Het fokken op homogeniteit heeft al veel rassen ernstige genetische schade toegebracht. Een gevarieerde genenpool zal van onschatbare waarde zijn om het ras voor de toekomst te behouden.

Daarom werkt de AVLS nauw samen met universiteiten, specialisten en laboratoria. De AVLS heeft geen fokcommissie en kent geen centraal fokbeleid. De vereniging geeft haar fokkers wèl alle informatie die van de fokdieren bekend is, zoals alle gezondheid- en verwantschapsgegevens, DNA opslag et cetera. Maar onze fokkers beslissen uiteindelijk zelf over hun fokkeuze en willen daar ook zelf de verantwoordelijkheid voor dragen.

De informatie over de ouderdieren geven we overigens ook (op aanvraag) aan fokkers die geen lid zijn van de AVLS. Het gaat ons immers om het welzijn en de gezondheid van elke Saarlooswolfhond, ongeacht waar of door wie de pups worden gefokt. Van alle fokkers wordt gevraagd de fokdieren op erfelijke afwijkingen te testen en het DNA van de honden op te slaan. Ook kan de vereniging de genetisch meest geschikte partners voor een teef berekenen. Hiervoor beschikt de AVLS over software van de Universiteit Wageningen.

Doelstelling

De fokkers van de AVLS kijken niet alleen naar het uiterlijk van de honden. Het fokken op uiterlijke schoonheid leidt tot een kampioenencultus die veel hondenrassen in de loop der jaren enorme (genetische) schade heeft toegebracht. Een ras zonder gevarieerde genenpool krijgt op den duur last van erfelijke gebreken. Door een te ver doorgevoerde homogeniteit zal een ras zelfs gedoemd zijn uit te sterven.

Bij de AVLS is het karakter, het terugdringen van de inteelt en het behoud van de gezondheid veel belangrijker dan alleen het uiterlijk! Verwantschap is een gegeven, inteelt is een keuze. De inteelt beheersen en de gezondheid bewaken, dát is het beleid van de AVLS. Er wordt daarom zo breed mogelijk gefokt met honden die zo min mogelijk aan elkaar zijn verwant. Voldoende genenvariatie zorgt voor een vitale en gezonde populatie en dat is het doel van de AVLS.

(http://www.avls.nl/main/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=250)